Lubjakivijahu kasutatakse mineraalmulla, murupinna või kasvuturba happesuse vähendamiseks. Lubjakivijahu lisamise tulemusena pinnase pH tõuseb, toitainete lahustuvus paraneb ja mulla mikroorganismide tegevus elavneb.Lubjakivijahu on loodussõbralik Eesti toode. Kasutamisel suureneb pinnases ka kaltsiumi ja magneesiumi sisaldus. Lupjamine pärsib murus sambla kasvu. Kasutada varakevadest hilissügiseni. Lubiainet võib külvata mulla (või muru) pinnale või segada pinnasesse. Kultuuridele sobivad pH tasemed: pH 6-7 – avamaakurk, tomat, sibul, hernes, kapsas, kaalikas, uba, porgand, punapeet, porrulauk, rabarber, tulbisibulad, pH 6-6,5 – maasikad, marjad, viljapuud, ilutaimed, kartul, pH 5,5-6,5 murud. Kasutusnorm igal aastal mullapinnale 8 kg/100 m². Aia rajamisel või taimede istutamisel segada mulda 30-80 kg /100 m². 1 m³ rabaturba happesuse neutraliseerimiseks kulub umbes 6 kg lubjakivijahu.
Ole esimene, kes toodet kommenteerib